Meest gestelde vragen

Private lease

Wat is er precies in het Private Lease contract opgenomen?
Bij Private Lease huur je eigenlijk een scooter voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Bij Private Lease zijn de volgende service-elementen opgenomen: reparatie, onderhoud, banden, verzekering en pechhulp. Je loopt zelf geen enkel risico en betaalt een vast bedrag per maand en je oplaadkosten, verder niets. Je hebt dus alleen de voordelen van scooter rijden zonder de risico’s.
Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?
Ja, wanneer je een Private Lease overeenkomst afsluit heeft dit invloed op de maximale hypotheek die je aan kunt vragen.
Hoe werkt het proces van kredietacceptatie?
Niemand is er bij gebaat dat een berijder een contract aangaat dat hij of zij niet kan opbrengen. Daarom wordt voor het opstellen van contracten een controle gedaan op kredietwaardigheid. Dit gebeurt door een onafhankelijke derde partij, het EDR. Zij toetsen op Inkomen-lasten, BKR- en CRS-registraties.

Met uw toestemming worden gegevens verstrekt aan de leasemaatschappij MHC Mobility, en krijg je per mail een link naar een portaal waar enkele vragen beantwoord moeten worden en documenten geüpload moeten worden. Deze documenten zijn een kopie rijbewijs, loonstroken en bewijs van maandelijkse woonlasten. Verder kan - afhankelijk van de situatie - om een werkgeversverklaring of een uitkerings- of pensioenspecificatie worden gevraagd.

Hierna volgt binnen enkele dagen een advies aan de leasemaatschappij of het verstandig is de betreffende verplichting aan te gaan. In het geval van een positief advies worden hierna de contracten opgesteld, verstrekt en kun je deze vervolgens ondertekenen.
Is er een leeftijdsgrens voor het afsluiten van een overeenkomst?
NIU Private Lease is voor iedereen van 24 tot en met 75 jaar beschikbaar.
Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan in mijn contract staan?
Voor zogenaamde 'meerkilometers' wordt een additioneel bedrag in rekening gebracht, op basis van een vooraf bepaald vast bedrag per kilometer. Dit bedrag wordt vastgesteld op basis van het achterliggende raster.

Bijvoorbeeld:

Het leasetarief is €209 op basis van 2.500 KM, en je hebt 3.000 KM gereden in het eerste jaar. Het vastgestelde leasetarief op basis van 5.000 KM is €229.

(€229 - €209 ) * 12 maanden = €240
€240 / 2.500 verschil aan kilometers = €0,096 per kilometer

Je betaalt dan 3.000 - 2.500 = 500 meerkilometers * €0,096 = €48
Waar kan ik onderhoud en reparaties uit laten voeren?
Onderhoud en reparatie moet volgens de voorschriften in het onderhoudsboekje worden uitgevoerd. Dit vindt plaats bij de geselecteerde NIU dealer, dat is de NIU dealer waar de scooter is afgehaald, of door bezorgd is.
Is het tussentijds mogelijk kilometers naar boven of beneden aan te passen?
Ja, dit is mogelijk. Wanneer het blijkt dat je meer of minder kilometers rijdt dan oorspronkelijk afgesloten kan dit worden bijgesteld. Echter is de ondergrens 2.500 KM.
Wie mag er allemaal op de scooter rijden?
Iedereen van 24 tot en met 75 jaar in het bezit van een AM-rijbewijs.
Kan ik bij Private Lease mijn schadevrije jaren blijven opbouwen?
Je huidige schadevrije jaren worden geregistreerd in een centrale database. De leasemaatschappij geeft jou vervolgens op als berijder van je lease-scooter, waarna je opbouw continueert.
Hebben mijn schadevrije jaren invloed op het leasetarief?
Nee, jouw schadevrije jaren hebben geen invloed op het leasetarief.
Kan ik mijn contract voortijdig beëindigen? En wat gebeurt er als ik ontslagen wordt?
Ja dat kan, maar niet eerder dan na 1 jaar na de start van het contract. Er geldt een vergoeding voor een dergelijke situatie van 40% van de resterende leasetermijnen. In alle gevallen wordt het contract ontbonden bij overlijden.